maanantai 25. toukokuuta 2015

Melontaharjoittelua XC adventuren ja 1Lifen tyyliin

Ursakin seikkailukilpailu pukkaa päälle eikä melonta ole vieläkään tiimin vahvin laji. Tästä innostuneina lahjoimme 1Life tiimin Matin ohjeistamaan melontaa Sanginjoen kuohuissa. Tähän aikaan vuodesta vettä on paljon tarjolla, joten XC porukka (Janne ja Jukka) joutuu oikeasti melontahommiin. Mitä siitä sitten tulee kun XC tiimin kaksi jannua istutetaan samaan kanoottiin kaverin kanssa jolla 1Lifen veri sykkii suonissa. Tästä oli luvassa todellista sähellystä sekä kuolemattomia kommentteja. Tyylikin oli vapaa ja tällä kokoonpanolla se oli seuraavanlainen: Veden mennessä kenkään keulamies hylkää kanootin välittömästi ja ui rantaan. Keskipaikalta hylätään ensimmäisenä mela ja yritetään epätoivoisesti pysyä kanootissa kuivin jaloin. Perämies unohdetaan yksin kanootin luokse, joka koittaa raahata sen mukanaan rantaan. Ikimuistoista reissusta teki sen että Joni ja Tienhaaran Jukka olivat taltioimassa parhaat palat rannansuunnasta. Tätä hienoa settiä esitellään myöhemmin :)Miltä kuulostaisi toukokuinen keli ja kolme tyylipuhdasta uintireissua Sanginjoen virtauksissa? Kylmältä, mutta nämä kaverit on niin sekaisin että nauru irtoaa joka kerta pulahduksen jälkeen.  11 kilometriä melontaa ja kolme kaatoa (kartalla mustilla ympyröillä) tarkoittaa että kumollaan oltiin melkein jokaisessa vähänkään virtaavammassa paikassa. Ensimmäinen kuohupaikka päästiin tyylipuhtaasti läpi, mutta tämän jälkeen loppu olikin enemmän ja vähemmän taiteilua. Mutta apinakin oppii vähitellen ja niin tekee myös tämäkin porukka kun reissun lopuksi vedettiin Sankivaaran golf-kenttien tuntumassa Taivalkoski kaatumatta. Siinä sitä kaverit katteli vähän aikaa toisiaan kun homma meni lopulta putkeen. Saatiin Matillekin uusi kokemus tällä reissulla kun viimeinen koski oli uusi kokemus hänellekin :) Video reissusta tulee sivuille kun se saadaan editoijan käsittelyyn.


Melonnasta tuli mieleen koko lajimme tärkein tekijä, joka on ehdottomasti luottamus omiin tiimikavereihin. Kuten kisassakin mihinkään muuhun ei pysty nojaamaan kuin omaan tiimiin. Inkkarilla melottaessa perämiehen oli mahdoton nähdä kiviä riittävän aikaisin, joten keulamiehen ohjaukseen oli luotettava täysin. Kivet tuli vastaan vasta kun on kanootti on oikaistu oikeaan suuntaan ja pitää taittaa jo seuraavaan. Tämän hienon kokemuksen jälkeen on taas hyvä jatkaa kohti uusia haasteita.

Terveisin,
Janne
XC Adventure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joukkueemme toivoo kommentteja, jotta voimme kehittää raportointiamme. Otamme myös mielellään vastaan ajatuksia missä haluatte nähdä meidän toilailevan tulevaisuudessa. Koitamme saada seuraavalle vuodelle jotain uutta ja tässä myös lukijatkin voivat olla mukana. Ensi kesänä saatetaan päästellä ensimmäistä kertaa swimrunissa, mutta sitä ennen täytyy laittaa uinti kuntoon. Talven aikana voi olla tiedossa jotain muuta mukavaa :)