sunnuntai 17. toukokuuta 2015

13th MyddyX, Kiiminki

Kauden ensimmäinen MuddyX käytiin 9. toukokuuta Kiimingissä ja mitä se taas tarjosikaan. Kisan luonteelle tyypillisesti mutaa, vettä sekä vesi- ja räntäsadetta. Mäkisen Seppo oli ratamestarina jälleen elementissään ja radan suunnittelu sekä itse kisa toivat vastaan yllättäviä haasteita uusille ja myös kokeneimmille kisaajille. Tiimistämme kisaan pääsi mukaan Janne ja Jukka kun Joni joutui jäämään pois vatsataudin iskiessä. Tämä oli pieni takaisku kun kisan piti olla osa valmistautumista kuukauden päästä kisattavaan Ursakkiin. Tämän vuoden MuddyX:stä tuli sitten kahden jäsenen välinen kilpailu kun meillähän ei ruukata peesailla.

Reitin suunnittelu osoittautui haastavaksi ja alkuun olivaikea hahmottaa mistä suunnasta reittiä lähtisi miettimään. Rogaining kokemusta on Jannella vasta kahdesta viime vuoden kisasta ja Jukka on ainakin mutaX:ssä ensimmäistä kertaa. Jannella reitin suunnittelu oli varovaista kun Jukka taas väänsi reitin itsevarmasti, Jukan suunnistustaidonkin ollessa aivan eri levelillä. Suunnitelmia verrattaessa reitit olivat aivan erisuuntaiset, mutta molemmat päättävät pysyä omassa reitin valinnassaan ja näillä valmistauduttiin kisaan. Jannen alkuperäinen suunnitelma oranssilla ja sinisellä kisan aikana lisätyt rastit.


Ennen lähtöä ratamestari antoi vielä bonusrastin joka oli Koitelin koskilla saaressa, tämä tiesi uinti reissua kisan aikana jos meinasi suorittaa leimauksen. Tämä toi kisaan myös lisä vivahteen viime hetkellä ennen lähtöä. Maastossa vettä oli paljon tarjolla ja jo ensimmäisellä rastilla kengät kastuivat nilkkoja myöten. Tämän jälkeen lätäkköjä ja muta kohtia ei tarvinnut kierrellä vaan poljettiin suoraan läpi kisan luonteeseen kuuluen. Itse päätin pitää alusta asti suht. kovaa vauhtia ja kokeilla omia rajoja neljän tunnin kisassa. Rastitkin alkoivat löytyä helposti niin tässä päätöksessä oli helppo pysyä. Samalle reitille ei vauhdillisesti sattunut muita kisaajia, joten rastin haut ja polkeminen täytyi hoitaa omin voimin. Rastilla 51 alkoi hahmottua että vauhti oli ollut odotettua kovempaa ja päätin ottaa lisärastin 71 ja 61 jälkeen bonusrastin sekä lopuksi muutaman Kiiminkijoen pohjoispuoleisia rasteja. Koitelin koskilla joessa kahlattiin ennakkoarvailujen mukaisesti munia myöten, mutta rasti haettiin silti hymy huulilla. Tästä vielä kolme viimeistä rastia ja maaliin ajalla 3.58 ja takana 65 kilometriä asvaltti- ja metsäteitä.

Kisan jälkeen ei ollut mitään käsitystä kisan kulusta, olin vain tyytyväinen että rastit löytyivät hyvin ja vauhtia pystyi pitämään koko kisan ajan. Maaliin tulon jälkeen Jukka tuli vastaan jo suihkun raikkaana, joten hänellä aikaa oli jäänyt paljon hyödyntämättä. Myöhemmin selvisi kuinka maaginen päivä itsellä oli ja sijoitus lopulta neljäs. Edellisen vuoden sähellykset oli vain muisto ja nyt pisteitä kerättiin mukavat 92. Jukan sijoitus 15. ja pisteitä 78.


Kisasta jäi mieleen haastavat metsätiet ja vaihtelevat kelit (välillä aurinkoa, vettä, ja räntää). Tämä teki kisasta nimensä mukaisesti MuddyX:n. Kisasta muistona märät kamppeet, väsyneet lihakset ja jalat, jotka on täynnä mustelmia. Syksyllä otetaan vielä kertaalleen uudestaan MutaX:n merkeissä ja sitä ennen ehdimme haastaa itseämme muutamissa seikkailukisoissa.

Terveisin,
Janne
XC Adventure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joukkueemme toivoo kommentteja, jotta voimme kehittää raportointiamme. Otamme myös mielellään vastaan ajatuksia missä haluatte nähdä meidän toilailevan tulevaisuudessa. Koitamme saada seuraavalle vuodelle jotain uutta ja tässä myös lukijatkin voivat olla mukana. Ensi kesänä saatetaan päästellä ensimmäistä kertaa swimrunissa, mutta sitä ennen täytyy laittaa uinti kuntoon. Talven aikana voi olla tiedossa jotain muuta mukavaa :)