Jukka

 Korouomassa kiikkumassa
Jukalla on jatkuva kilpailu päällä. Tästä syystä useimmat lenkkikaverit eivät lähde toista kertaa hänen kanssaan lenkille.

Kilpailuviettiään hän on purkanut parikymppiseksi asti hiihtämällä SM-tasolla Oulunsalon Vasaman riveissä. Parhaana saavutuksenaan Hopeasompakisojen 7. sija M15 sarjassa. Suuremmat saavutukset jäivät hiihdossa jäivät saavuttamatta, koska hän on auttamattoman laiska treenaamaan ja lähes treenaamattakin junnuna pärjäsi kohtalaisesti. Mainittakoon että koskaan ei ole ylitetty 1000km rajaa talvessa. Myöhemmin hiihtotaitoa on pidetty yllä mm. Pirkan hiihdon ja Tervahiihdon merkeissä.

Suunnistus on ollut Jukan harrastuksen jo hiihtoajoista lähtien. Parhaina päivinään Oulurastien TOP 5 sijoitukset olivat mahdollisia, mutta nykyään taso löytyy ehkä 20 joukosta. Jukolan viestiä hän on ollut viemässä 11 kertaa, joista 10 omalla kartalla. Suurin pettymys urheilun parissa on 2014 kesältä Iin Olhavan iltarasteilta, jolloin oli keskeytettävä kisa kesken. Toivottavasti tämä jääkin viimeiseksi ja ainoaksi keskeytykseksi urheilu saralla, niin nöyryttävää se oli.

Hiihtouran jäätyä urkenematta Jukka on hakenut uusia lajeja repertuaariinsa. Matkan varrella on testattu mm. laskuvarjohyppäämistä, suofutista, maastopyöräilyä ja kiipeilyä. Kaksi jälkimmäistä ovat jääneetkin pysyvimmiksi harrastuksiksi ja jalostuneet eteenpäin. Maastopyöräily varsinkin sulina vuoden aikoina on mukana viikottaisena treeninä.

Kiipeilystä sportti- ja jääkiipeilyä on tullut harrastettua muutamat viimevuodet. Hommaan on tuonut lisävauhtia vuosittainen vaellus/kiipeilyreissu lähialueille muutaman kaverin kanssa ja Toppilaan avautunut Oulun kiipeilykeskus. Greidi ei päätä huimaa, tai huimaa niin että hyvänä päivänä voi mennä sisäseinällä 6a alaköydellä.

Kiinnostus seikkailu-urheiluun heräsi jo 2000 luvun alussa kun TV:stä näkyi mm. Nokia Adventuren edesottamuksia. Itse lajiin ensikosketukset oli Lost In Kajaani muutama vuosi sitten ja viime kesänä Kärkkäinen Challenge. Kuluvan vuoden tavoitteena on osallistua muiden XC Andventuren jäsenten kanssa kahteen seikkailuun ja riipasta Jukolassa tusina kasaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joukkueemme toivoo kommentteja, jotta voimme kehittää raportointiamme. Otamme myös mielellään vastaan ajatuksia missä haluatte nähdä meidän toilailevan tulevaisuudessa. Koitamme saada seuraavalle vuodelle jotain uutta ja tässä myös lukijatkin voivat olla mukana. Ensi kesänä saatetaan päästellä ensimmäistä kertaa swimrunissa, mutta sitä ennen täytyy laittaa uinti kuntoon. Talven aikana voi olla tiedossa jotain muuta mukavaa :)