torstai 26. helmikuuta 2015

XC Adventure joukkueen ja blogin julkaiseminen

XC Adventure on Oululainen tällä hetkellä kolmen hieman yllytys hullun seikkailijan porukka, joka jostain kumman syystä pyrkii harrastamaan kaikkea maan ja taivaan välistä. Koska ryhmän jäsenillä on jo jonkin aikaa ollut mielenpäällä blogin perustaminen, niin tässä tämä nyt on.

Tavoitteena on osallistua tällä kokoonpanolla kesällä 2015 ainakin yhteen seikkailu-urheilu kisaan, Kärkkäinen Challenge 2015 kisaan. Tätä pidettäneen kesän 2015 päätapahtumana. Muita ryhmän seikkailulähtöjä tulisi olemaan Kiuruveden Maaseutuseikkailu sekä Lost In Kajaani.

Tällä kokoonpanolla joukkue ei ole vielä päässyt kisailemaan, joten luvassa on mielenkiintoinen vuosi ja ennen kaikkea mielenkiintoinen kesä. Lähtökohdat ryhmän kasaamiselle saatiin viime kesältä (2014). Janne etsi sopivaa porukkaa ja kisaili ensin Jukan ja Harrin kanssa Kärkkäinen Challengissa, Jonin kisaillessa kaveriporukalla samassa sarjassa. Sama tilanne toistui Geopark Challengissa Jukan joutuessa jättämään kisan väliin, jolloin joukkue piti saada uudelleen kasattua. Kisaan ilmoittautui mukaan Joni ja Tampereen ikiliikkuja Terhi. Kesän kiireiden jälkeen sopivaa joukkuetta on mietitty vähitellen ja tuloksena syntyi kokoonpano XC Adventure.

Pyrimme tässä blogissa luomaan kuvan ainakin seikkailu-urheilun aloittamisen kuntotason kynnyksestä, joka meillä on ollut pari vuotta sitten ja kuinka tällä hetkellä ylläpidämme kuntoamme. Tuomme blogissa esille myös kuinka valmistaudumme kisoihin ja mitä asioita pidämme harjoittelun kulma kivinä. Tuloksellisen harjoittelun perustaksi tarvii tunnistaa omat rajat ja tämän jälkeen ylittää ne. Pitkissä kisoissa on todettu että ensimmäisen väsytilan jälkeen on vielä pitkä matka totaaliseen väsymispisteeseen. Loppuunsa kuitenkin riittää kun on vaan riittävän yllytys hullu ja valmis kokeilemaan oman kestämisen äärirajoja, sekä henkisesti että fyysisesti. Toki hyvällä kunnolla ja suunnistamisen jalolla taidolla on omat osallisuudet, ainakin menestymiseen :)

Kirjoittajien ennakkoluulottomana tavoitteena on luoda myös toimiva kokonaisuus liikkumisen, työ- ja perhe-elämän yhdistämisestä. Lisäksi pyrimme ajan sallimissa rajoissa jakamaan tietoa harjoittelustamme, kuten harjoittelutapoja, reittejä sekä videopätkiä. Toivomme että myös lukijat inspiroituvat tekemisistämme ja pääsevät ylittämään henkilökohtaiset tavoitteensa. Sillä juuri tästä on kyse myös mahtavassa urheilulajissamme, kisoissa nimen omaan ylitetään itsemme joka kerta ja helppoa reissua ei saavuteta koskaan. Joukkueen tunnelmat voisi tiivistää seuraavaan: Elämä on urheilua, mutta urheilu ei ole koko elämä!

Terveisin,
XC Adventure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joukkueemme toivoo kommentteja, jotta voimme kehittää raportointiamme. Otamme myös mielellään vastaan ajatuksia missä haluatte nähdä meidän toilailevan tulevaisuudessa. Koitamme saada seuraavalle vuodelle jotain uutta ja tässä myös lukijatkin voivat olla mukana. Ensi kesänä saatetaan päästellä ensimmäistä kertaa swimrunissa, mutta sitä ennen täytyy laittaa uinti kuntoon. Talven aikana voi olla tiedossa jotain muuta mukavaa :)